17 december 2018

Oorden Staete feestelijk geopend

Op 13 december jl. is Oorden Staete, voormalig Avondrust, in Rotterdam, onder toeziend oog van de bewoners, de ontwikkelende partijen en belangstellenden feestelijk geopend. Na maanden van renoveren heeft het voormalig woonservicecomplex een ware metamorfose ondergaan. Dankzij een goede samenwerking tussen Estea en Cedrah staat er nu een duurzaam, toekomstbestendig en eigentijds appartementencomplex aan de Nudenoord 38 in Rotterdam. Onder het genot van een hapje, drankje en toespraken werd de afronding van het renovatieproject gevierd.

Terugblik
Eind 2015 zijn Cedrah en Estea een gezamenlijk onderzoek gestart naar de renovatiemogelijkheden voor het verouderde woonservicecomplex. Het bleek dat de serviceflat Avondrust niet voldeed aan de huidige wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en levensloopbestendigheid. Het gezamenlijke doel werd om door middel van een ingrijpende renovatie met kwaliteitsimpuls in te spelen op de klantvraag en het scheiden van wonen en zorg.

In januari 2017 werd de daad bij het woord gevoegd en werden de eerste bouwactiviteiten opgestart. Ook de naam van de locatie werd aangepast van Avondrust naar Oorden Staete. De oplevering van fase 1 volgde in maart dat jaar. De oplevering van fase 2 vond afgelopen december plaats. Inmiddels zijn de 115 appartementen bijna volledig bewoond. 

Feestelijke opening
Onder het genot van een hapje en drankje werden bewoners en genodigden op 13 december jl. ontvangen. Diverse toespraken markeerden dit bijzondere moment. De officiële openingshandeling, het plaatsen van een vlaggenmast met vlag, werd verricht door een bewoner van Oorden Staete dhr. Kik, en deed dit samen met de Rotterdamse wethouder Michiel Grauss, Teunis Stoop en Teus Oskam.

Terug naar nieuwspagina
image
Meer informatie?

Heeft u een vraag of opmerking?
Neem contact met ons op.

Wonen in Oorden Staete?